|
 |
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
frenky38 Novinec
Pridružen/-a: Pon Mar 2010 17:37 Prispevkov: 8
|
Objavljeno: 8.3.2010 18:03 Naslov sporočila: Televizija ne dela |
|
|
| Pozdravljeni, moram vam povedat da sem zelo razočaran glede amisa, ko naročiš bilo kateri paket je vse super, takoj ti uredijo, sam da čimprej denar potegnejo od tebe. Da vam povem naslednji primer, lani sem naročil trojček, od kraja je bilo vse super, ne rečem da ni blo težav, pa dobro sem pozabil.Pred kratkim je pa prišlo do resnejše zadeve, crknila TV.Ko sem klical tehnično pomoč, so mi dejali, da napako odpravljajo, vredu sem rekel bom počakal, kličem čez dva dni, vzrok napake ne znan, med tem časom sem dobil sms na mobilni telefon, NAPAKA ODPRAVLJENA,grem preverjat TV ne dela, kličem nazaj, povem vzrok, tehnik mi odvrne, počakajte malo bom poskusil urediti, traja, čakam nič, čez čas mi odvrne bo napako prijavil naprej, sem rekel dobro bom še počakal.Čakam naslednji dan TV ne dela, kličem, ponovno ista pesem. Napake ne najdejo, vprašam kaj storiti, mi pravi počakajte, dobro še čakam.Naslednji dan dobim sms, obveščamo vas, da je napaka odpravljena, preverim, TV ne dela.Pokličem nazaj, vprašam kaj je sedaj al me mate za norca ali kaj, tehnik preverja nemore storiti nič, čez čas mi pove da sem preveč oddaljen od centrale.Ljudje božji sedaj pa res ne razume, kako je pa sedaj delalo vse, telefon, intrnet, tv, sedaj pa naenkrat tv crkne, kak je možno, vse tiho ne dobim odgovora, kaj storiti.Obrnem se na naročniško službo, ne dobim odgovora, sam mi pravi če vam pošljemo aneks k pogodbi za spremembo paketa, to je vse. Nobenih razlag ali kar koli samo to.Sedaj se sprašujem kaj storiti, na koga se obrniti. Televizijo imam sedaj za okras, kaj pa račun. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tilen Sodelavec Amis

Pridružen/-a: Ned Sep 2007 3:16 Prispevkov: 273
|
Objavljeno: 8.3.2010 22:56 Naslov sporočila: |
|
|
Zračna razdalja : 3491m
Slabljenje 53,0
Glede na samo slabljenje na povezavi je razdalja po kablih od centrale do uporabnikove priključne točke cca 5km. Na tej razdalji se zaradi raznih nihanj na povezavi ni dalo usposobiti brezhibnega delovanja iptv in interneta. Kot je bilo tudi iz prijav napak razvidno je storitev nekaj časa delovala normalno potem so se pojavile težave, potem je spet delovalo normalno in ponovno težave. Telekom nam na takšni razdalji zagotavlja povezljivost 256/256 kbit. Za stabilno delovanje IpTV potrebujemo cca 3 Mbit stabilne povezave.
Na obektu (na omarici) pri vas se je izmerila maksimalna hitrost :
MAX Download: 3174.4 kbit/s
Ta hitrost ni stabilna in ko maksimum zaniha pod 3Mbit se začnejo težave z IpTV. Poskusili smo tudi z nadgradnjp programske opreme na modemu vendar na dolgi rok to občasne težave ni odpravilo. V takšnih primerih, ko ne moremo zagotoviti stabilnega delovanja IptV (zaradi že omenjenih vzrokov), se na podlagi predloga tehnične službe sproži postopek odjave IpTV in nastavitev stabilnega profila za zagotovitev normalnega delovanja Internet + VoIP. Trenutno je torej nastavljena hitrost za stabilno delovanje interneta in telefonije (2/384), IpTV na tej hitrosti žal ne more delovati. Obveščena je bila tudi naročniška služba ki bo z vami uredila spremembo paketa ter uredila, da se ustrzno zmanjša tudi mesečni račun.
lp,
Tilen |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frenky38 Novinec
|
Objavljeno: 9.3.2010 11:33 Naslov sporočila: |
|
|
| Pozdravljen, hvala za odgovor, vendar mi nekaj ne gre v glavo kako čez noč neha delovati, prej je pa delovalo normalno, res da so bile včasih težave ampak ne tako kot sedaj. Samo nekaj vam dam v razmislek oziroma komentar, dovolj imate novih strank, stare je pa treba odstranit, lepo pozdravljeni, povem vam da sem ZELO RAZOČARAN. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frenky38 Novinec
|
Objavljeno: 11.3.2010 19:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Pa je šla ip televizija po gobe, ni je več in to kar čez noč kot strela z jasnega, sramota za amis, nisem pričakoval kaj takega. Sam to bi proso enega strokovnjaka, da mi razloži naslednje.ŽAL VAM MORAMO SPOROČITI, DA STORITEV AMIS TV NA VAŠI LOKACIJI ZARADITEHNIČNIH OMEJITEV OZ. ODALJENOSTI OD CENTRALE NI MOGOČA, TER SE BO TAKO NAROČNIŠKO RAZMERJE NADALJEVALO S PAKETOM dvojka tel plus. To je obrazložitev z strani amisa, sram vas bodi. a sem jaz kriv če se je čez noč kabel raztegnil, da sem kar naenkrat preodaljen od centrale. Nismo še končali malo še bo javnost izvedela kaj se dogaja pri vas. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Novinec Starosta
Pridružen/-a: Ned Maj 2007 13:03 Prispevkov: 374 Kraj: Bližina letališča SKOKE
|
Objavljeno: 14.3.2010 14:45 Naslov sporočila: |
|
|
frenky38
Malo sočustvujem s tabo, ker ne moreš imeti te storitve. Precej je kriv tudi amis, ker na začetku takoj ne obvesti strank, da je potrebno da si bližje centrali, ker drugače pač to ne gre.
Da se lahko razmere poslabšajo, paje lahko kriv amis, ali siol, ali T2, če je še kdo drug na isti kabel obesil kakšnega uporabnika zraven in že se začnejo težave.
Sam sem imel pred 2 letoma, dober signal, skoraj za Tv in pol, sedaj pa še komaj da je dobra slika in ni težav. Je pa vo dosegu mojega PC-ja 6 novih uporabnikov,
tako je to, dokler bomo na deželi na kalblih, ki so dolgi več Km, ne bo kaj velikega.
Zate pripročam pokliči ario, ti uredijo brežično. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tilen Sodelavec Amis

Pridružen/-a: Ned Sep 2007 3:16 Prispevkov: 273
|
Objavljeno: 14.3.2010 19:29 Naslov sporočila: |
|
|
| frenky38 je napisal/a: | | Sam to bi proso enega strokovnjaka, da mi razloži naslednje.ŽAL VAM MORAMO SPOROČITI, DA STORITEV AMIS TV NA VAŠI LOKACIJI ZARADITEHNIČNIH OMEJITEV OZ. ODALJENOSTI OD CENTRALE NI MOGOČA, TER SE BO TAKO NAROČNIŠKO RAZMERJE NADALJEVALO S PAKETOM dvojka tel plus. |
Obrazložitev je takoj pod tvojim prvim postom v tej temi. Zaradi razdalje in posledično zgoraj navedenih vplivov ni bilo mogoče zagotoviti normalnega konstantnega delovanja brez napak. Občasno nedelovanje / prekinjanje storitev ni normalno delovanje. Forsiranje visokih hitrosti na (pre)velikih razdaljah je pa (tudi) vzrok za zgoraj omenjene težave. Napake ni bilo mogoče odpraviti na način kot si si želel (popolna odprava napake) saj je prihajalo do prevelikih nihanj na povezavi. V postopku odprave morebitne napake na povezavi smo sodelovali tudi s Telekomom Slovenije ter kasneje še posodobili programsko opremo na CPE. Žal je občasno še vedno prihajalo do napak katere si sporočil na 0802010. Na podlagi meritev ter mnenj in zgodovine sinhronizacije se je podala enostranska odjava IpTV storitve zaradi tehnične nezmožnosti zagotavljanja (popolnega) delovanja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|